Concurs Mărțișorul disponibilizărilor vine cu trenul de marfă

479
Mărțișorul disponibilizărilor vine cu trenul de marfă - 599a318840a9f0acba0e40c9f56bfc92.jpg

Articole de la același autor

Un număr de 6.380 de salariați, dintre cei 16.220 de angajați ai Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă "CFR Marfă" vor fi concediați începând cu data de 1 martie 2010. Din cadrul sucursalei Constanța, care cuprinde mai multe județe (Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița), vor fi disponibilizate 600 de persoane, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ion Bărbălan - vicepreședintele Sindicatului Mișcare - Comercial Dobrogea.
"Societatea ne-a prezentat spre consultare listele celor ce vor fi concediați, dar noi, liderii sindicatelor, am refuzat să le semnăm, pentru că nu suntem de acord cu această măsură. Ca urmare, persoanele care se simt nedreptățite vor avea dreptul să dea SNTFM în judecată" - a afirmat Bărbălan.
Cei concediați vor primi două salarii medii nete pe economie, la data încetării contractului de muncă. De la Ministerul Muncii vor mai primi, pe lângă indemnizație de șomaj, un venit lunar de completare pe parcursul a 12-15 luni, în funcție de vechimea în activitate.
Concedierile colective de la "CFR Marfă" fac parte din programul de restructurare a transportului feroviar, inițiat de ministrul Radu Berceanu încă din 2009. Măsura a fost luată ca urmare a scăderii dramatice a cantității de marfă pe calea ferată și a agravării crizei financiare prin care trece SNTFM "CFR Marfă".
Sindicatele consideră că statul, respectiv Ministerul Transporturilor, este de vină pentru situația în care a ajuns transportul feroviar din România. Lipsa investițiilor, a modernizărilor, a făcut ca acesta să piardă o mare parte din cota de piață în favoarea transportului rutier, spun liderii de sindicat. Ei avertizează că dacă nu se vor lua la timp măsuri pentru îmbunătățirea infrastructurii și suprastructurii de la căile ferate, România riscă să iasă de pa harta feroviară a Europei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Economie : A început Târgul pentru Nunți 2010
Pagina a fost generata in 1.5938 secunde