Măsuri fiscale de simplificare și exigibilitate a TVA

777
Măsuri fiscale de simplificare și exigibilitate a TVA - tva-1317139072.jpg
Printre noutățile aduse de OG nr.30/2011 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal se regăsesc:
- măsurile de simplificare;
- exigibilitatea TVA în cazul operațiunilor cu decontări sau plăți succesive.
Au fost definite în Codul fiscal deșeurile, pentru care se aplică măsurile de simplificare (taxare inversă) și anume:
- livrarea de deșeuri feroase și neferoase, deșeuri de materiale reciclabile și materiale reciclabile uzate constând în hârtie, hârtie cartonată și carton, material textil, cauciuc și plastic, cioburi de sticlă și sticlă;
- livrarea materialelor prevăzute mai sus, după prelucrarea acestora prin operațiuni de curățare, polizare, selecție, tăiere, fragmentare, presare sau turnare în lingouri.
Până acum, Codul fiscal preciza că deșeurile pentru care se aplică măsurile de simplificare sunt cele prevăzute în O.U.G. nr.16/2001 privind gestionarea deșeurilor industriale reciclabile.
De asemenea, în ceea ce privește exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată s-a eliminat, în cazul lucrărilor ce dau naștere la decontări și plăți succesive cum ar fi serviciile de construcții-montaj, consultanță, cercetare, expertiză și alte servicii similare, obligația de a colecta TVA la expirarea unei perioade de un an de la data începerii lucrărilor sau de la ultima decontare.
Prin urmare, exigibilitatea TVA va interveni la data la care situațiile de lucrări sunt întocmite și acceptate de beneficiari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Economie : Care sunt afacerile viitorului?
Pagina a fost generata in 1.6138 secunde