Măsurile speciale de efectuare a controlului vamal, suspendate temporar

54

Articole de la același autor

Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală privind aplicarea de instrucțiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, a fost suspendat temporar și va reintra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2013, a anunțat Direcția Generală a Vămilor.
Acesta s-a aplicat pentru câteva zile, începând cu jumătatea lunii noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunității europene (Serbia, Ucraina și Republica Moldova). Au fost și sunt vizate anumite categorii de bunurilor introduse de către călători, pe teritoriul României, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori și plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărâțe, fructe și legume proaspete. S-a renunțat însă la scurt timp, din cauza cozilor interminabile care se formau la punctele de trecere a frontierei.
"Precizăm că Ordinul va reintra în vigoare începând cu data de 1 decembrie 2013, fiind o măsură cu caracter administrativ destinată atât prevenirii și combaterii evaziunii vamale și fiscale pentru o serie de bunuri cu risc fiscal ridicat cât și protejării sănătății consumatorilor, în cazul mărfurilor alimentare", a informat Direcția Generală a Vămilor. 
În Ordin se precizează că toți călătorii trebuie să declare în scris bunurile conținute în bagajele personale prin completarea "Declarației de bunuri fără caracter comercial", pusă la dispoziție gratuit de birourile vamale, pentru ca autoritățile să poată identifica persoanele care introduc în mod frecvent în România cantități semnificative de produse pe care le declară a fi destinate consumului personal, dar pe care apoi le comercializează pe piața neagră.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Euro rămâne sub 4,45 lei
Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Dolarul american bate pasul pe loc
Marţi, 19 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.8687 secunde