Memorandum comercial româno-vietnamez

101
Memorandum comercial româno-vietnamez - memorandumcomercialromanovietnam-1570191653.jpg

Articole de la același autor

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Agenția de Promovare a Comerțului din Vietnam (VIETRADE), Ministerul Industriei și Comerțului al Republicii Socialiste Vietnam și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în marja celei de-a XVI a sesiune a Comisiei Mixte de Cooperare Economică România-Vietnam, a organizat astăzi, 4 octombrie, Forumul de Afaceri România – Vietnam.


Forumul România-Vietnam a creat, astfel, oportunitatea perfectă pentru mediul de afaceri din România de a intra în dialog cu importante companii vietnameze care activează în diferite sectoare economice, precum: industria alimentară (pește și fructe de mare, cafea, ceaiuri, fructe confiate), agricultură, mase plastice, echipamente mecanice, echipamente de manipulare și ridicare, mobilier și decorațiuni, energie regenerabilă, domeniul bancar, resurse umane.


În cadrul evenimentului, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Agenția de Promovare a Comerțului în Vietnam (VIETRADE), în vederea facilitării accesului investitorilor români pe piața vietnameză, precum și a antreprenorilor din RS Vietnam pe piața din România.


"Cu certitudine, cel puțin în ultimii trei ani, relațiile economice dintre România și Vietnam s-au înscris pe un puternic trend ascendent. Să nu uităm că sub președinția României la Consiliul Uniunii Europene a fost semnat Acordul de Comerț Liber UE-Vietnam. Dezvoltarea acestor relații a fost o preocupare permanentă a Camerei de Comerț și Industrie a României, cea mai reprezentativă instituție de promovare a mediului de afaceri, preocupată în mod special de prezența businessului românesc și pe alte piețe decât cea europeană. Ne dorim ca România să devină un hub al investitorilor vietnamezi care să le faciliteze accesul pe piața Uniunii Europene și, în același timp, Vietnamul să fie, la rândul său, un hub pentru antreprenorii români către piața ASEAN", a declarat Lazăr Comănescu, Ambasador și Consilier pe probleme ex
terne al președintelui CCIR.
"R.S. Vietnam este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României din Asia de Sud-Est, schimburile bilaterale având la bază existența unor relații tradiționale de prietenie. Anul 2020 va fi unul extrem de important, când vom celebra 70 de ani de relații diplomatice între România și Vietnam. În ultima decadă valoarea schimburilor comerciale dintre țările noastre a crescut cu 109%, dar există un potențial foarte mare și insuficient exploatat în ambele țări. Cea mai mare valoare a comerțului bilateral dintre România și Vietnam a fost înregistrată în anul 2016, cu 315 milioane dolari, pentru prima dată România înregistrând un excedent, în valoare de aproximativ 92 milioane dolari", a susținut Ștefan Viorel Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
"Republica Socialistă Vietnam este membru al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est, o piață foarte mare cu un potențial de dezvoltare imens. Companiile românești care vor alege să investească în Vietnam vor avea acces și pe această piață, ceea ce creează toate premisele dezvoltării durabile a afacerilor. Pentru a facilita accesul investitorilor români în Vietnam, dar și a celor Vietnamezi pe piața românească am semnat astăzi un Memorandum de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României și Agenția de Promovare a Comerțului în Vietnam (VIETRADE)", a declarat Tran Tuan Anh, ministrul Industriei și Comerțului din Vietnam.
Valoarea schimburilor comerciale bilaterale România – Vietnam s-a situat, la sfârșitul anului trecut, la 181,76 milioane euro, iar la sfârșitul lunii iulie 2019 era de 128,89, potrivit datelor oferite de ONRC. În România activează un număr de 233a companii vietnameze, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 2,04 milioane euro.
Vietnamul este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai României ocupând, totodată, unul din primele locuri în rândul partenerilor comerciali din ASEAN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Octombrie 2019
Stire din Economie : România – lider agricol
Vineri, 04 Octombrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Vineri, 04 Octombrie 2019
Stire din Economie : Forumul de Afaceri România - Vietnam
Joi, 03 Octombrie 2019
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 03 Octombrie 2019
Stire din Economie : Leul a încheiat ziua victorios
Pagina a fost generata in 1.6147 secunde