Memorandum între portul Constanța și portul Anaklia (Georgia)

194
Memorandum între portul Constanța și portul Anaklia (Georgia) - memorandumportulconstantaportula-1528361793.jpg

Articole de la același autor

În cadrul Zilei portului Constanța, la Parlamentul European s-a semnat un memorandum între porturile Constanța și Anaklia (Georgia), se arată ăntr-un comuniat d presă. Documentul descrie cadrul în care cele două porturi vor colabora pentru dezvoltarea traficului de mărfuri, prin revitalizarea conexiunilor directe între România și Georgia.


România și Georgia reprezintă o punte între Europa și Asia, prin intermediul Mării Negre, iar explorarea întregului potențial de cooperare între portul Constanța și porturile georgiene reprezintă una dintre prioritățile CN APM SA Constanța, care a determinat noua strategie de promovare a portului Constanța.


Noul port Anaklia, un proiect regional de anvergură, va avea o poziționare strategică menită să atragă trafic suplimentar de mărfuri în regiunea Caucazului și a Asiei Centrale, contribuind la restaurarea vechiului "Drum al mătăsii". Având în vedere adâncimile de până la 16 metri de care va dispune, portul Anaklia va așeza Georgia pe rutele serviciilor directe ale navelor portcontainer. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 07 Iunie 2018
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.9786 secunde