Mezelurile se scumpesc cu 15%

269
Prețul preparatelor din carne va crește cu circa 15%, în 2008, din cauza inflației și a costurilor mari de producție. Producătorii autohtoni spun că scumpirea nu poate fi evitată, mai ales că cele 15 procente reprezintă limita minimă, cu care de-abia vor fi acoperite cheltuielile de producție.
Producătorii interni din industria de profil sunt afectați în mod direct de restricțiile de export pe piața comunitară, motiv pentru care majoritatea firmelor mari și-au luat gândul de la export, deși produsele lor sunt conforme cu normele calitative ale UE.
Restricțiile la exportul de carne de porc au fost introduse ca urmare directă a focarelor de pestă porcină descoperite în România.

Prețul preparatelor din carne va crește cu circa 15%, în 2008, din cauza inflației și a costurilor mari de producție. Producătorii autohtoni spun că scumpirea nu poate fi evitată, mai ales că cele 15 procente reprezintă limita minimă, cu care de-abia vor fi acoperite cheltuielile de producție.
Producătorii interni din industria de profil sunt afectați în mod direct de restricțiile de export pe piața comunitară, motiv pentru care majoritatea firmelor mari și-au luat gândul de la export, deși produsele lor sunt conforme cu normele calitative ale UE.
Restricțiile la exportul de carne de porc au fost introduse ca urmare directă a focarelor de pestă porcină descoperite în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0469 secunde