Mihai Daraban - la "cârma" Camerei de Comerț Constanța până în 2016

967
Mihai Daraban - la

Camera de Comerț, Industrie, Navigație  și Agricultură Constanța este instituția cea mai reprezentativă a mediului de afaceri privat, din județul nostru. Membrii ei sunt 610 firme marcante, care realizează împreună 90% din produsul intern brut al județului.

Publicul larg vede în Camera de Comerț doar organizatorul unor târguri și manifestări expoziționale deosebit de populare: Confintex, TINIMTEX, Auto Show, Târgul pentru Nunți, Denta & Pharma, Salonul de echipamente, materiale și mobilier pentru hoteluri și restaurante etc.
Pentru agenții economici, instituția reprezintă mult mai mult. Ea este un furnizor de servicii extrem de utile, o interfață în raporturile cu autoritățile centrale și locale ale statului, un inițiator și susținător al propunerilor de îmbunătățire a legislației. De aceea, cei 610 membri ai Camerei au acordat o atenție atât de mare alegerii structurilor de conducere pentru următorii patru ani.
Instituția a avut parte de un adevărat maraton electoral, cu scrutine pe fiecare dintre cele patru secțiuni de activitate, în intervalul 13 - 16 martie. Etapa finală, adunarea generală a reprezentanților membrilor Camerei, a avut loc ieri, 22 martie. Au luat parte 70 de electori, care și-au exprimat opțiunile prin vot secret.
În unanimitate, adunarea i-a acordat lui Mihai Daraban un nou mandat de președinte al CCINA, pentru perioada 2012 - 2016. Reamintim faptul că el este și vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a României.
În funcțiile de vicepreședinți ai CCINA au fost realeși:
- Fotini Teodorescu (preșe-dintele secțiunii agricultură - industrie alimentară);
- Elena Corniciuc (președintele secțiunii comerț - turism - servicii);
- Radu Rusen (președintele secțiunii industrie - construcții);
- Andrian Mihei (președintele secțiunii navigație - transporturi).
De asemenea, a fost ales colegiul de conducere al CCINA, format din 13 membri (societăți comerciale):
- Rig Service SA;
- Șantierul Naval Constanța;
- Rompetrol Rafinare;
- Dobrogea Grup;
- Nostalgic SRL;
- Comat Constanța;
- Danubius Travel Agency;
- Congaz;
- Aliment Murfatlar;
- Interfinbrok Corporation;
- Histria Shipmanagement;
- Carmar Shipping;
- Constanta South Container Terminal.
La propunerea lui Mihai Daraban, adunarea i-a încredințat lui Ion Dănuț Jugănaru un nou mandat de director general al instituției. El va asigura conducerea executivă a Camerei în următorii patru ani.
Faptul că, în linii mari, a fost menținută vechea structură de conducere (doar în colegiu au apărut cinci noi membri) se explică prin activitatea remarcabilă a Camerei, din în ultimii patru ani, dintre care trei în condiții de criză economică profundă. Instituția s-a dovedit a fi extrem de activă și inovativă, și-a diversificat și îmbunătățit continuu serviciile acordate membrilor săi și tuturor agenților economici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Economie : Tinimtex se amână cu o săptămână
Pagina a fost generata in 0.373 secunde