Mii de persoane au participat, anul acesta, la cursuri de formare profesională

487
Mii de persoane au participat, anul acesta, la cursuri de formare profesională - cursuri1-1638818306.jpg

Articole de la același autor

De la începutul anului şi până în prezent, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor și centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, 15.525 persoane. Dintre acestea, 10.740 sunt șomeri, iar 2.384 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. De asemenea, alte 2.075 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare şi 298 persoane beneficiază de servicii gratuite, altele decât şomerii.

În acelaşi interval au fost organizate 735 programe de formare profesională gratuite, dintre care 448 programe de calificare/recalificare şi 287 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie - octombrie 2021, sunt: inspector/referent resurse umane, îngrijitor spaţii verzi, agent de securitate, operator introducere, prelucrare, validare date, lucrător în comerţ etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Noiembrie 2021
Stire din Social : Rata şomajului a ajuns la 2,76%
Joi, 04 Noiembrie 2021
Stire din Social : Rata şomajului a ajuns la 2,85%
Pagina a fost generata in 0.4821 secunde