Ministerul Agriculturii caută soluții pentru a preveni stoparea producției de îngrășăminte

144
Ministerul Agriculturii caută soluții pentru a preveni stoparea producției de îngrășăminte - ministerulagriculturiicautasolut-1639078514.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, printr-un comunicat de presă, compania Azomureș - principalul producător de fertilizanți pentru agricultură din România - a anunțat că „se confruntă cu o situație excepțională din cauza prețului foarte mare la energie, gaz natural și energie electrică. Acest lucru determină începerea pregătirilor pentru oprirea temporară a activităților de producție.”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reacționat imediat, anunțând că evaluează consecințele directe asupra producției din anul 2022 ale unei eventuale întreruperi a producției de îngrășăminte de către compania Azomureș.

La solicitarea ministrului Adrian Chesnoiu, o echipă de specialiști lucrează la identificarea unor soluții viabile ce pot fi implementate imediat pentru a preveni scăderea producției agricole și a limita efectele în evoluția prețurilor produselor agricole primare din recolta anului viitor.

Anual, în România se cultivă circa 9,2 milioane ha teren arabil, din care o pondere importantă o au culturile de bază care contribuie la siguranța alimentară a populației. Pentru realizarea unor producții constante este importantă îndeplinirea tuturor verigilor tehnologice, utilizarea îngrășămintelor având rolul de a asigura stabilitatea producției și un garant al viitoarelor recolte.

Abandonarea fertilizării de bază cu azot sau reducerea cantităților de îngrășământ utilizate pentru culturile agricole crește riscul reducerii producției de anului viitor cu până la 30%. Azomureș este producătorul de îngrășăminte pe bază de azot care asigură 50% din fertilizanții necesari agriculturii românești.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8248 secunde