Ministerul Agriculturii / Încep plățile către fermieri!

143
Ministerul Agriculturii / Încep plățile către fermieri! - apia-1363693200.jpg
În data de 18 martie 2013 a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabilește normele metodologice de aplicare a Hotărârii 82/2013 privind reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbție a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăți directe și măsurilor de piață în agricultură, a anunțat astăzi Ministerul Agriculturii. 

Astfel, sunt stabilite conturile, sumele ce urmează a fi transferate și procedura de lucru între instituții, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va începe plățile către beneficiari.

Beneficiarii schemelor de plăți unice pe suprafață sunt în număr de 1.072.289, fermieri pentru care s-a efectuat verificarea condițiilor de eligibilitate în conformitate cu articolul 29 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 73/2009.

"Facem precizarea că suma totală destinată plăților unice pe suprafață este 2.479.446 mii lei, diferența până la concurența totală a sumei aprobate prin actul normativ (2.700.000 mii lei) fiind destinată măsurilor de piață și intervenție în piață derulate prin APIA, cum ar fi ajutorul financiar pentru sectorul vitivinicol, restructurarea/reconversia plantațiilor viticole, susținerea primelor de asigurare, ajutor financiar pentru grupurile de producători din sectorul legume-fructe, ajutorul specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, ajutorul specific pentru îmbunătățirea calității din sectorul de agricultură ecologică, restituții la export, programul național apicol, programul de încurajare a consumului de fructe în școli, lapte în școli etc.", au anunțat reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Similar anilor anteriori, începând cu data de 16 octombrie 2013, în conformitate cu reglementările europene, MADR va completa sumele aprobate prin Hotărârea de Guvern în vederea acordării avansului pentru campania 2013 - 2014.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.224 secunde