Ministerul Economiei: Producția internă de gaze și livrarea din depozite sunt la limita maximă

260
Producția internă de gaze și livrarea din depozitele subterane se derulează la limitele tehnice maxime admise pentru a acoperi consumul la nivel național, care marți a ajuns la un nivel istoric, de 71,5 milioane metri cubi/zi, pe fondul temperaturilor scăzute, potrivit Ministerului Economiei, citat de Mediafax.

"Consumul de gaze naturale înregistrat marți la nivel național a atins maximul ultimei perioade de temperaturi scăzute, cifrându-se la 71,5 milioane metri cubi. (...) Producția internă și extracția din depozite sunt la valorile maxime permise din punct de vedere tehnic, astfel încât completarea consumului se face din import", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri (MECMA).

Din producția internă au fost asigurate ieri 23 milioane metri cubi de gaze, iar din depozite au fost extrase 31 milioane metri cubi, ceea ce înseamnă că de la intern s-au asigurat 54 de milioane de metri cubi. Concomitent, gazele importate au atins nivelul de 17,5 milioane metri cubi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Economie : Consumul  de gaze, la un record istoric
Pagina a fost generata in 3.0403 secunde