Ministerul Finanțelor a redus planul de împrumuturi pentru luna august

147
Ministerul Finanțelor a redus planul de împrumuturi pentru luna august - deficitulbugetarvafiacoperitdinp-1596476204.jpg

Articole recomandate

Ministerul Finanțelor a redus planul de împrumuturi pentru luna august, a anunțat ministrul Florin Cîțu, care spune că România are nevoie și de dobânzi reale zero sau chiar negative, informează Digi24.


Ministerul Finanțelor Publice a planificat în luna august împrumuturi de 3,45 de miliarde de lei de la băncile comerciale. 3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 450 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.


Suma este cu aproape 2 miliarde de lei mai mică decât cele 5,3 miliarde de lei programate în iulie și va fi destinată refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.


"O veste excelentă pentru toți românii! Am redus semnificativ planul de împrumuturi pentru luna august. V-am spus că vin cu o surpriză majoră. Nu a fost ușor dar am reușit. Mai urmează și altele. Avem un buffer la nivel record, în contul nostru de la BNR. Am injectat lichiditate în economie la un nivel record. În special pentru că am investit cele mai mari sume în primele 7 luni din ani din ultimii 10 ani. Dar nu ajunge și nu ne oprim aici. România are nevoie, așa cum vedem în toată lumea, și de dobânzi reale zero sau și mai bine, negative", a scris ministrul Florin Cîțu pe Facebook.


El a precizat că România trece printr-o perioadă de criză fără precedent, iar politica economică, fiscală și monetară, trebuie să fie stimulativă și să nu afecteze negativ creșterea economică.


Mai mult, șeful de la Finanțe arată că și-a propus o "explozie" a creșterii economice în 2021.


"Am spus că nu vom avea recesiune tehnică în 2020. Dar vreau mai mult pentru că toți românii merită asta. Vreau să avem și o explozie a creșterii economice în 2021. Doar printr-o politică economică stimulativă putem să atingem acest obiectiv în 2021. Voi face totul pentru ca în 2021 să avem cea mai mare rată a creșterii economice din UE și să eliminăm efectele negative ale pandemiei", a arătat ministrul Finanțelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4003 secunde