Concurs Ministerul Finanțelor Publice joacă alba-neagra cu taxarea inversă

227

Articole de la același autor

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Finanțelor Publice precizează că taxarea inversă la livrările de cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine și produse de panificație, în interiorul țării, între persoanele înregistrate în scopuri de TVA, se aplică începând cu a 10-a zi următoare comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării pentru aplicarea acestor prevederi și numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obținut derogarea.
Ministerul Finanțelor Publice va publica pe site-ul său oficial data comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării.
"Aplicarea taxării inverse - susține ministerul - este o măsură de simplificare a plății taxei, astfel încât persoana obligată la plata taxei este beneficiarul în locul furnizorului. Acest mecanism are ca scop colectarea optimă a creanțelor și un control mai riguros din partea autorităților fiscale. Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri de combatere a evaziunii fiscale procedura taxării inverse urmează a fi aplicată temporar numai până la data de 31 decembrie 2011."
Se pune întrebarea: de ce vrea Ministerul Finanțelor Publice (în cazul obținerii derogării) să renunțe la respectiva procedură, după 31 decembrie 2011? Dacă este atât de bună, așa cum susține, de ce să o arunce la coș, pentru a reveni la practica actuală, incriminată de OUG 54? Prin acest comunicat de presă, Ministerul Finanțelor Publice se contrazice singur, discreditându-și propriile decizii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7658 secunde