Ministrul Agriculturii: Pomicultura va avea din 2014 un program de reconversie și replantare

83
Ministrul Agriculturii: Pomicultura va avea din 2014 un program de reconversie și replantare - constantincpb1d4ff21fd-1369312487.jpg
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a precizat astăzi că pomicultura românească va avea din 2014 un program de reconversie și replantare similar cu cel din viticultură.




"Având în vedere succesul de aici (n.r. viticultură) vom avea un program de reconversie și replantare pe pomicultură pentru că livezile sunt îmbătrânite și avem nevoie de o revigorare ca să putem ajunge la producția de fructe pe care o aveam la un moment dat. Sigur ne vom preocupa și de partea de procesare și de depozitare pentru că la ambele categorii suferim în momentul de față. De aceea am deschis anul trecut o măsură specială pentru platformele de colectare legume-fructe și vom continua și după 2014, ca să organizăm mai bine piața. Este important și pentru producători să înțeleagă fenomenul asocierii și valorificarea în comun a produselor pe care le obțin", a spus Daniel Constantin, citat de Agepres. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1835 secunde