Ministrul Finanțelor îi amenință pe șefii Fiscului cu debarcarea

524
Ministrul Finanțelor îi amenință pe șefii Fiscului cu debarcarea - ministrulfinantelor-1402075477.jpg

Articole de la același autor

Cine a crezut că tânăra Ioana-Maria Petrescu va fi un ministru de paie al finanțelor publice s-a înșelat. În cele peste trei luni de când este la cârma instituției a demonstrat că nu poate fi manipulată, că știe să fie autoritară. 


Vineri, ministrul i-a convocat pe capii structurilor centrale, regionale și județene din ANAF și i-a avertizat:


"Misiunea dumneavoastră este să aduceți bani la buget pentru măsuri de relaxare fiscală, susținerea politicilor sociale. Veți avea în mine un sprijin permanent în condițiile în care vă faceți treaba cât mai bine și respectați legea! Vreau ca Fiscul să fie respectat de contribuabilii onești. Voi fi intransigentă față de angajații ANAF care nu își înțeleg misiunea și, mai ales, față de cei care vor încălca legea."


Ioana Petrescu a scos "la tablă" conducerile executive ale adminis-trațiilor județene care nu și-au făcut planul de încasări pe luna mai și le-a cerut explicații. Pe de altă parte, conducerea centrală a ANAF trebuie să-i prezinte ministrului o sinteză a dificultăților întâmpinate de structurile regionale și județene, pentru a fi identificate soluții de îmbunătățire a colectării. De acum înainte, șefii structurilor vor fi ținuți din scurt și vor da socoteala periodic în fața ministrului. 


"În fiecare lună voi aștepta la București să-mi dea explicații conducerile administrațiilor fiscale din județele situate pe ultimele trei locuri la încasări și care nu și-au realizat veniturile programate. Vă asigur că nu veți face foarte multe drumuri la București pentru că vom găsi și alte soluții", i-a atenționat ministrul. În traducere, "alte soluții" înseamnă debarcarea din funcții. 


În cadrul Regionalei Fiscale Galați, județul Constanța a depășit planul de încasări, în primele cinci luni ale anului, cu 1,36%, județul Galați cu 3,42%, iar județul Vrancea cu 1,38%. În schimb, nu și-au realizat planul: județul Buzău (- 7,59%), județul Brăila (- 7,56%) și județul Tulcea (- 8,42%).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Economie : Reformele  ministrului Ioana Petrescu
Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Economie : Calendarul fiscal al lunii mai
Miercuri, 04 Iunie 2014
Stire din Economie : Fiscul se mută pe Internet
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Economie : Fiscul va fi și educator
Pagina a fost generata in 0.4195 secunde