Pentru că îi pasă de litoralul românesc

Ministrului Mediului i-au trebuit opt luni să răspundă invitației de a discuta problema eroziunii costiere

406
Ministrului Mediului i-au trebuit opt luni să răspundă invitației de a discuta problema eroziunii costiere - 1d6ea316375019e802f5d5fe48ef9c07.jpg

Articole de la același autor

Pavilionul Expozițional Mamaia a găzduit, ieri, simpozionul "2011 - Turismul pe litoralul românesc în contextul pieței turistice europene". Au participat reprezentați ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, ai autorităților locale, ai companiilor hoteliere și agențiilor de turism.

"A fost o reuniune extrem de ani-mată, care a arătat că, în acest moment, avem o problemă extrem de fierbinte, cu care ne confruntăm în fiecare an, începând din 2006. Acum suntem la ediția 2011 a scandalului plajelor. Acest subiect a monopolizat mare parte a dezbaterii. Noi considerăm că Ministerul Mediului, cel care a emis discreționar ordinul de organizare a licitațiilor, fără consultarea autorităților locale de pe litoral, își dorește să rămână un actor în turismul de pe litoral. De aceea, l-am invitat ca, alături de Asociația "Litoral", să contribuie cu 10% din veniturile încasate de pe plajele românești pentru promovarea și dezvoltarea litoralului.
Știți foarte bine că ne străduim să organizăm evenimente, să aducem competiții de talie internațională pe litoral. Participăm la târguri naționale și internaționale, avem nevoie de bugete și fonduri.
Am cerut anularea ordinului emis pe motivul că s-a făcut fără consultarea mediului privat. Dacă nu vom reuși acest lucru, așteptăm contribuția bănească a Ministerului Mediului. Problema principală este că Ministerul Turismului nici nu a fost consultat în această privință.
Încă din 10 august 2010, i-am lansat o invitație ministrului Laszlo Borbely, să vină să discutăm despre plaje la fața locului, pentru că eroziunea plajelor nu se poate dezbate la București. Abia ieri a răspuns.
Dacă suntem criticați că avem tarife mari, servicii proaste pe litoral, dacă trebuie să răspundem acuzațiilor românilor ori ale tour-operatorului TUI, trebuie să spunem și motivele care ne aduc în această situație.
De 20 de ani, turismul este o prioritate doar pe hârtie pentru toate guvernele. De 20 de ani, turismul de pe litoral este scos în față, ca o marotă, doar pentru că aici avem 40% din capacitatea de cazare a țării și avem probleme serioase, fără să beneficiem de suportul statului. E momentul să ne întrebăm: ce face statul român pentru prioritatea pe care o declară la doi sau patru ani, cea a turismului și a litoralului, în particular?" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Corina Martin, președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistică "Litoral - Delta Dunării."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1876 secunde