Miza patrimoniului, exclusă în ceea ce privește revenirea ONRC la Camera de Comerț

223
Miza patrimoniului, exclusă în ceea ce privește revenirea ONRC la Camera de Comerț - sediuccina51-1360683877.jpg

Articole de la același autor

Revenirea Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) la Camerele de Comerț nu ar însemna nici pe departe o scădere a veniturilor la bugetul de stat, spune președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Mihai Daraban, având în vedere că Registrul Comerțului a avut în 2011 un deficit bugetar de 900.000 de euro. În plus, președintele CCINA, care este și vicepreședinte al Camerei de Comerț a României a ținut să respingă acuzațiile ce privesc interesul acestei instituții vizavi de patrimoniul ONRC. "Nu există un patrimoniu, sunt numai bunuri mobile: calculatoare, licențe soft, automobile, care nu pot să reziste la infinit, despre care nu se știe oricum nici starea lor actuală", a precizat Mihai Daraban. 

La ora aceasta, Registrul Comerțului Constanța își desfășoară activitatea într-o clădire închiriată (așa cum se întâmplă de altfel în toată țara), a cărei chirie lunară este de aproximativ 8.000 de euro. Odată cu aprobarea transferului la Camera de Comerț, conducerea acesteia o să fie nevoită să mute activitatea într-un spațiu propriu, tocmai pentru a scădea din costurile de funcționare. 

Nu se poate vorbi neapărat nici despre o miză în ceea ce privește baza de date a ONRC, subiect pus în discuție de cei care nu văd cu ochi bune revenirea acestuia la Camerele de Comerț, și asta pentru că oricum și la această oră oricine dorește să obțină o informație despre istoricul unei societăți comerciale, fie ea persoană fizică sau juridică, poate obține datele, în schimbul unei sume de bani. Conducerea CCINA Constanța a precizat că ar folosi această bază de date exclusiv în domeniul statistic. Astfel s-ar putea afla mult mai ușor valoarea investițiilor străine de la nivelul județului Constanța, de exemplu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5783 secunde