Monedă dedicată aniversării a 200 de ani de la nașterea lui George Barițiu

185
Monedă dedicată aniversării a 200 de ani de la nașterea lui George Barițiu - monedaaniversaradinaurdedicatabi-1347045408.jpg

Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 10 septembrie 2012, o monedă din aur dedicată aniversării a 200 de ani de la nașterea lui George Barițiu.

Aversul prezintă o compoziție formată din titlurile unor publicații editate de George Barițiu, inscripția în arc de cerc "Romania", valoarea nominală "100 Lei", anul de emisiune 2012, amplasat de o parte și de alta a stemei României.
Reversul prezintă portretul lui George Barițiu, anii între care a trăit "1812", "1893" și inscripția în arc de cerc "George Baritiu".
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.
Prețul de vânzare, fără TVA, este de 1.900 lei/buc.
Monedele din aur dedicate aniversării a 200 de ani de la nașterea lui George Barițiu au putere circulatorie pe teritoriul României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7331 secunde