Monedă din aur dedicată lui Bogdan Petriceicu Hasdeu

134
Monedă din aur dedicată lui Bogdan Petriceicu Hasdeu - bogdanpetriceicuhasdeu-1373616493.jpg

Articole de la același autor

Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, începând cu data de 15 iulie 2013, o monedă din aur dedicată aniversării a 175 de ani de la nașterea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Aversul prezintă imaginea Muzeului Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina, inscripția "Romania", valoarea nominală "100 Lei", stema României și anul de emisiune "2013".

Reversul prezintă portretul lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, un detaliu al blazonului de la intrarea în Muzeul Memorial din Câmpina și, în arc de cerc, inscripția "Bogdan Petriceicu Hasdeu" și anii între care a trăit "1838-1907".

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de exemplare.

Prețul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, este de 1.490 lei/bucată.

Moneda din aur dedicată aniversării a 175 de ani de la nașterea lui Bogdan Petriceicu Hasdeu are putere circulatorie pe teritoriul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6193 secunde