Moneda Euro se prăbușește. Analiștii fac scenarii de dezastru

585
Moneda Euro se prăbușește. Analiștii fac scenarii de dezastru - 1209euro-1323856404.jpg
În ciuda eforturilor depuse de liderii UE la summitul de săptămâna trecută, moneda unică europeană nu se simte prea bine.

Euro s-a depreciat ieri la cel mai redus nivel din ultimele 11 luni față de dolar, după ce cancelarul german Angela Merkel a respins orice majorare a limitei de finanțare a mecanismului European de Stabilitate (ESM), potrivit unor surse din coaliția guvernamentală germană, transmite Reuters.

Moneda unică este tranzacționată în scădere cu 0,5%, la 1,3116 dolari pe unitate, după ce a coborât în timpul tranzacțiilor la 1,3111 dolari pe unitate, nivel minim după jumătatea lunii ianuarie.

"Continuăm să vedem tensiuni în zona euro", a declarat John McCarthy, director general pentru tranzacții valutare la ING Groep în New York.

El a arătat că diviziunile duc la deprecierea euro, care era deja pe un trend descendent.

Merkel a făcut afirmația la o întâlnire cu ușile închise cu parlamentarii conservatori.

Cancelarul german a răspuns astfel unui comentariu al președintelui Consiliului European Herman Van Rompuy, conform căruia până în martie va fi finalizată o analiză referitoare la limita de 500 de miliarde de euro a ESM, pentru a stabili dacă este sau nu adecvată.

Citește mai departe despre criza euro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2228 secunde