Monede dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni

96
Monede dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni - monede-1403879886.jpg

Articole de la același autor

BNR va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 30 iunie 2014, două monede (din aur și din argint) dedicate Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni - Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Caracteristicile monedelor sunt următoarele:

Moneda din aur are valoarea nominală de 100 lei și cântărește 6,452 grame. Ce de argint, cu valoarea nominală de 10 lei, are 31,103 grame.

Monedele sunt însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de: 250 monede din aur și 250 monede din argint. Prețurile de vânzare sunt: 1 520,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare; 310,00 lei/buc., exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare.

Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din aur și argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale BNR. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4581 secunde