Mozaic economic

139
Mozaic economic - mozaiceconomic-1511791787.jpg

Articole de la același autor

Încep să se miște lucrurile la Căile Ferate. Ministerul Transporturilor, prin compania CFR SA, a finalizat primele exproprieri și a predat amplasamente pentru lucrările de modernizare a circa 78 km de cale ferată, între Simeria și Arad. Proiectul are valoare de circa 770 milioane euro, fără TVA și este finanțat cu bani europeni. 
x x x
Jacques Saadé - fondatorul și președintele gigantului maritim CMA CGM a renunțat definitiv la rolul său în topul companiei și l-a numit pe fiul său, Rodolphe, în funcția de președinte și director executiv. Anunțul a fost făcut public la sfârșitul săptămânii trecute. Totodată, compania și-a prezentat rezultatele financiare pe cel de-al treilea trimestru al anului 2017. Acestea au înregistrat o îmbunătățire semnificativă față de perioada corespunzătoare a anului trecut.
x x x
Brexit-ul a provocat exodul cluburilor de asigurări P & I, din Marea Britanie. Alți doi asiguratori P & I britanici și-au anunțat intenția de a înființa filiale în țările Uniunii Europene, în încercarea de a evita eventualele pierderi de drepturi de "pașaport" în urma Brexit-ului. UK P & I Club a anunțat că va deschide o filială în Olanda, în timp ce Standard a optat pentru Dublin (Irlanda). 
x x x
Canada a semnat un memorandum de înțelegere cu Organizația Maritimă Internațională. Documentul prevede finanțarea programelor de formare pentru navigatorii care operează nave în regiunile polare.
x x x
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 27 noiembrie 2017, Decretul privind promulgarea Legii pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)". Este vorba de legea privind achiziționarea sistemului de rachete Patriot.
x x x
Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a avut luni, la Reșița, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, cu prefectul Matei Lupu și cu primarul Reșiței, Ioan Popa. Cu acest prilej, el a subliniat că România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan, contribuție care este mai mare decât cea a Angliei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4076 secunde