Concurs Muncitorii egipteni amenință cu blocarea navigației pe Canalul Suez

357
Muncitorii egipteni amenință cu blocarea navigației  pe Canalul Suez - suez20canal-1310402727.jpg

Articole de la același autor

Există temeri că traficul prin Canalul Suez ar putea fi blocat de lucrătorii companiile prestatoare de servicii. Aceștia se plâng că salariile lor sunt foarte mici, venitul mediu ajungând la aproximativ 130 dolari pe lună. În comparație, spun ei, angajații autorității canalului au salarii cu mult mai mari.

De curând, o persoană necunoscută a întrerupt alimentarea cu energie electrică în camera de control a canalului. Portul Tawfiq, șantierul naval care marchează intrarea în canal și jumătatea sudică a orașului Suez au intrat în beznă.

Astfel de evenimente ar putea continua, au amenințat lucrătorii. Ei avertizează că data viitoare vor aduce docuri plutitoare pentru a bloca navigația pe canal.

Avertismentul este extrem de grav, nu doar pentru economia Egiptului, ci și pentru economia mondială. Zilnic, 50 de nave tranzitează Canalul Suez, în ambele direcții.

În firmele subsidiare, care controlează aproape toate funcțiile canalului, muncesc circa 9.000 de lucrători, adică aproximativ jumătate din forța de muncă a acestei căi de comunicații.

Reprezentanții lucrătorilor s-au întâlnit cu conducerea militară a Egiptului. Ei au cerut o majorare de 40% a salariilor, în prima fază, urmată de o creștere de 7% pe an, îmbunătățirea condițiilor de muncă și asigurări de sănătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Iulie 2011
Stire din Economie : Trenuri suplimentare spre litoral
Marţi, 12 Iulie 2011
Stire din Economie : Să redescoperim Techirghiolul!
Pagina a fost generata in 1.7909 secunde