Navele comerciale nu mai pot tranzita Canalul Suez cu arme și gărzi înarmate la bord

548
Navele comerciale nu mai pot tranzita Canalul Suez cu arme și gărzi înarmate la bord - navelecomercialearmelabord-1316181773.jpg
Guvernul egiptean a luat decizia de a le interzice navelor care tranzitează Canalul să aibă la bord arme și echipe de securitate înarmate. Informația a fost difuzată de publicația Lloyd´List, a cărei sursă este un oficial al ministerului maritim al Egiptului. Măsura este motivată prin aceea că prezența armelor pe navele comerciale încalcă legislația maritimă internațională. Potrivit deciziei, agentul egiptean al navei și comandantul ei vor trebui să le prezinte autorităților egiptene și pilotului o declarație prin care confirmă că nu există arme și muniții la bordul navei.
În cazul în care se constată contrariul, în timpul șederii navei în apele teritoriale, pe Canalul Suez ori în porturile egiptene, se va trece la arestarea navei, iar comandantul și persoanele înarmate vor fi amendate în conformitate cu legile egiptene.
În prezent, mai multe guverne europene au aprobat prezența gărzilor înarmate la bordul navelor comerciale, pentru a le asigura securitatea în apele infestate cu pirați, din Golful Aden și Oceanul Indian.
Decizia noului guvern egiptean arată mai curând preocuparea sa de a ține sub control stric intrările de arme pe teritoriul țării, decât interesul pentru respectarea legislației maritime internaționale. Într-adevăr, sub pretextul apărării de pirați, navele comerciale ar putea fi implicate în traficul de armament în zona Canalului Suez.
Dacă măsura va fi pusă în aplicare, misiunea de a asigura protecția navelor comerciale va reveni exclusiv navelor de război.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9028 secunde