"Navigatorii sunt în prima linie a acestei calamități globale"

312

Articole recomandate

Kitack Lim - secretarul general al Organizației Maritime Internaționale (IMO) a declarat că răspândirea coronavirusului a pus întreaga lume într-o situație fără precedent. Astfel că, pentru a o stopa, călătoriile au fost rărite, iar granițele sunt închise.

"Centrele de transport sunt afectate. Porturile sunt închise, iar navelor le este refuzată intrarea. În aceste momente dificile, capacitatea navigatorilor și a serviciilor de transport maritim de a livra bunuri vitale, inclusiv medicale și produse alimentare, este esențială pentru a răspunde și, în cele din urmă, a depăși această pandemie.

Prin urmare, este extrem de important ca fluxurile de comerț pe mare să nu fie perturbate inutil. În același timp, siguranța vieții pe mare și protecția mediului marin trebuie să rămână, de asemenea, primordiale", a afirmat Kitack Lim.

El a reamintit faptul că unul dintre obiectivele IMO este să asigure disponibilitatea serviciilor de transport maritim pentru comerțul mondial, în beneficiul umanității.

"Solicit tuturor statelor membre IMO (printre acestea numărându-se și România – n.n.) să țină cont de acest lucru atunci când își stabilesc deciziile de politică cu privire la coronavirus. Înfrângerea virusului trebuie să fie prima prioritate, dar comerțul global într-un mod sigur și ecologic trebuie să poată continua.

Trebuie să ne amintim și de sutele de mii de navigatori de pe nave. Ei sunt, fără să vrea, în prima linie a acestei calamități globale. Profesionalismul lor ne asigură că bunurile de care avem nevoie cu toții sunt livrate în siguranță și cu un impact minim asupra mediului. Este vorba despre oameni aflați, de obicei, departe de casă și familie. Sănătatea și bunăstarea lor sunt la fel de importante ca și cea a oricui altcuiva.

Din nou, cer o abordare practică și pragmatică, în aceste vremuri neobișnuite, la probleme precum schimburile de echipaj, aprovizionarea, reparațiile, certificarea și autorizarea navigatorilor.

Împreună cu partenerii noștri din industrie și colegii din Organizația Mondială a Sănătății, IMO a dezvoltat și a emis sfaturi și îndrumări practice cu privire la o varietate de probleme tehnice și operaționale legate de coronavirus", a declarat secretarul general al IMO. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5023 secunde