În urma raziei Gărzii Financiare

Niciun tarabagiu din Târgul de legume și fructe n-a scăpat fără amendă

793
Niciun tarabagiu din Târgul de legume și fructe n-a scăpat fără amendă - cb1a2c817705982423d0247e2263b56c.jpg
Garda Financiară a încheiat acțiunea de control începută în data de 18 februarie 2011, în Târgul de legume și fructe, situat la periferia Constanței, înspre Ovidiu. Bilanțul confirmă că, în respectivul stabiliment comercial, evaziunea fiscală este la ea acasă.
Comisarii au verificat 48 de dughene și au împărțit sancțiunile în dreapta și stânga. Unii dintre tarabagii, mai lacomi, nu s-au mulțumit cu o singură amendă, au luat două sau chiar trei.
Sancțiunile s-au dat pentru neutilizarea caselor de marcat, pentru lipsa fișelor de magazie, pentru abateri de la Legea contabilității și altele. Per total, s-au aplicat amenzi în valoare de 95.000 de lei și s-au făcut confiscări de 4.682 de lei. Activitatea a trei unități a fost suspendată pentru neutilizarea corespunzătoare a aparatelor de marcat electronice fiscale.
De asemenea, în urma verificărilor au fost ridicate jurnalele de vânzări și cumpărări ale societăților în vederea stabilirii realității operațiunilor înscrise în acestea. Controalele vor continua până la identificarea furnizorilor.
Rezultatele acestei investigații explică de ce administrația angroului le-a interzis jurnaliștilor de la "Cuget Liber" accesul în stabiliment. Prezența ziariștilor ar putea să-i incomodeze pe cei ce nu mai prididesc să calce legea în picioare.
Garda Financiară va organiza acțiuni de control în toate piețele agro-alimentare din județul Constanța, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", comisarul șef Cristian Radu. "Știm că unii dintre cei ce au închiriat tarabele le-au subînchiriat la rândul lor. Știm și ce se ascunde în spatele certifi-catelor de producător ale celor care vând portocale, banane și kiwi" - a afirmat acesta.
Până acum, la controalele organizate în piețe, comisarii Gărzii Financiare s-au dat drept cumpărători pentru a-i prinde în flagrant pe evazioniști. Pe viitor, vor organiza razii de amploare, așa cum au procedat în Târgul de legume și fructe.
Autoritățile statului trebuie să meargă mai departe cu investigațiile și să cerceteze modul în care primarii acordă certificatele de producător comercianților de legume și fructe de import. Fără corupția din primării, evaziunea și prețurile n-ar exploda în piețele agro-alimentare. Domnule prefect, când veți solicita o asemenea anchetă?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7675 secunde