,,Nimeni nu înțelege cu adevărat evoluția prețului aurului"

148
,,Nimeni nu înțelege cu adevărat evoluția prețului aurului

Articole recomandate

Președintele Fed a SUA, Ben Bernanke, consideră că nimeni nu înțelege cu adevărat evoluția prețului aurului, care a provocat băncilor centrale din întreaga lume pierderi de 545 de miliarde de dolari în urma devalorizării deținerilor, față de un nivel record al cotațiilor atins în 2011.


"Nimeni nu înțelege cu adevărat prețurile aurului și nu am pretenția că eu le-aș înțelege cu adevărat", a declarat Bernanke în timpul unei audieri din luna iulie în comitetul bancar al Senatului, transmite Bloomberg.


Băncile centrale, care dețin 18% din cantitatea totală de aur existentă la nivel mondial, vor cumpăra în acest an până la 350 de tone, în valoare de circa 15 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Consiliului Mondial al Aurului, cu sediul la Londra, scrie Mediafax.


Oficialii băncilor centrale, responsabili de protejarea economiilor de inflație, programează deseori neinspirat investițiile în aur, cumpărând scump și vânzând ieftin. Astfel, și-au redus deținerile când cotația aurului a atins un minim al ultimilor 20 de ani în 1999, iar în următorii nouă ani prețul s-a mărit de patru ori.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2925 secunde