Nivelul radiațiilor la Cernavodă

68
Nivelul radiațiilor la Cernavodă - radioactive4-1370898685.jpg
Conducerea Centralei Nuclear-Electrica Cernavodă a anunțat că puterea electrică la borne din data de 10 iunie 2013, la Unitatea 1, a fost de 706,1 Mwe, iar la Unitatea 2, a fost de 702,0 Mwe. Evacuările gazoase și lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de către autorități. Radioactivitatea evacuată în mediu de la CNE Cernavodă, pentru data de 9 iunie 2013, a fost de 0,010 microSv, urmare a emisiilor în aer, și 2,51E - 04 microSv, urmare a emisiilor radioactive în apă. Nu au fost emisii de gaze nobile la niciuna dintre unități.

Nivelurile de radioactivitate ale mediului se încadrează în valorile fondului natural, fără să se producă modificări ale acestuia. Pentru probele de apă freatică analizele prin spectrometrie gamma nu au detectat prezența radioactivității artificiale, iar concentrația de tritiu a fost sub limita de detecție de 2,5 Bq/l. În probele de apă din forajele de control de pe platforma DICA, precum și în cele de pe platforma depozitului intermediar DIDR, nu a fost detectată radioactivitate gamma artificială peste limitele de detecție. Apa potabilă nu conține radioactivitate artificială (tritiu sau radionuclizi gamma emițători) peste limita de detecție.

Debitul de doză gamma măsurat în Cernavodă, în data de 9 iunie 2013, a fost de 0,1004 microSV/h, valoare care se încadrează în valorile fondului natural din România. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6842 secunde