Nivelul radiațiilor la Cernavodă

103
Nivelul radiațiilor la Cernavodă - nivelradiatii-1402074910.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Centralei Nuclear-Electrica Cernavodă a anunțat că puterea electrică la borne din data de 6 iunie 2014, la Unitatea 2, a fost de 696,0 Mwe.

Evacuările gazoase și lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de către autorități. Radioactivitatea evacuată în mediu de la CNE Cernavodă, pentru data de 5 iunie 2014, a fost de 0,059 microSv, urmare a emisiilor în aer, și 3,35E - 04 microSv, urmare a emisiilor radioactive în apă. Nu au fost emisii de gaze nobile la niciuna dintre unități.

Nivelurile de radioactivitate ale mediului se încadrează în valorile fondului natural, fără să se producă modificări ale acestuia. Pentru probele de apă freatică analizele prin spec-trometrie gamma nu au detectat prezența radioactivității artificiale, iar concentrația de tritiu a fost sub limita de detecție de 2,5 Bq/l. În probele de apă din forajele de control de pe platforma DICA, precum și în cele de pe platforma depozitului intermediar DIDR, nu a fost detectată radioactivitate gamma artificială peste limitele de detecție. Apa potabilă nu conține radioactivitate artificială (tritiu sau radionuclizi gamma emițători) peste limita de detecție.

Debitul de doză gamma măsurat în Cernavodă, în data de 5 iunie 2014, a fost de 0,0978 microSV/h, valoare care se încadrează în valorile fondului natural din România.

Începând cu data de 9 mai 2014, Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată, în cadrul căruia se efectuează lucrările din cadrul programelor de întreținere preventivă și corectivă, de inspecții obligatorii, de testare obligatorie și de implementare a modificărilor de proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Iunie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.5021 secunde