Noi direcții de dezvoltare pentru turismul european

134
Noi direcții de dezvoltare pentru turismul european - noidirectiidedezvoltarepentrutur-1644522137.jpg

Articole de la același autor

În cadrul evenimentului Zilelor europene ale industriei, Comisia Europeană a prezentat calea de tranziție pentru turism. Este vorba de un plan realizat în comun cu actorii din turism, care detaliază acțiunile-cheie, obiectivele și condițiile pentru a realiza tranziția verde și digitală și reziliența pe termen lung a sectorului. Comunitatea din sectorul turistic este invitată să pună în aplicare măsuri în douăzeci și șapte de domenii, printre care:

- să investească în circularitate pentru a reduce consumul de energie și apă, deșeurile și poluarea, precum și pentru a răspunde mai bine cererii tot mai mari de turism durabil;

- să îmbunătățească practicile de schimburi de date pentru a permite noi servicii turistice inovatoare și pentru a îmbunătăți gestionarea durabilă a destinațiilor;

- să investească în competențe pentru a asigura disponibilitatea forței de muncă calificate și cariere atractive în ecosistemul turistic.

Pe măsură ce vor fi aplicate măsurile de tranziție, vom vedea tot mai multe unități hoteliere independente energetic, care asigură servicii culturale, sportive și pentru mediul de afaceri, pe lângă cele de cazare.

Totodată Comisia Europeană a lansat o anchetă online, invitând comunitatea turistică din UE să facă schimb de informații cu privire la angajamentele individuale și colective și să își exprime interesul de a colabora la punerea în aplicare a tranziției. Comisia va colabora cu părțile interesate pentru a orienta, a sprijini și a monitoriza progresele tranziției.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4444 secunde