Noi SCĂDERI ale TARIFELOR de ROAMING! Află cât vei plăti de la 1 iulie

173
1
Noi SCĂDERI ale TARIFELOR de ROAMING! Află cât vei plăti de la 1 iulie - da-1372334691.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 iulie 2013, toți operatorii care oferă servicii de roaming în rețelele publice de comunicații mobile în interiorul Uniunii sunt obligați să aplice noi tarife maxime pentru serviciile oferite clienților care se află în călătorie într-un alt stat membru UE și utilizează telefonul în roaming, anunță ANCOM. 




Astfel, pentru un apel efectuat în roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,24 euro/minut (fără TVA), iar pentru primirea unui apel abonații nu vor plăti mai mult de 0,07 euro/minut (fără TVA).  Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) în roaming nu va depăși valoarea de 0,08 euro (fără TVA), în timp ce primirea unui SMS este gratuită. Totodată, tariful pentru utilizarea serviciilor de date (inclusiv accesul la internet) este de 0,45 euro/MB (fără TVA). Noile tarife sunt conforme cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 531/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind roaming-ul în rețelele publice de comunicații mobile în interiorul Uniunii.


Aplicarea noilor tarife se face automat și în mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming și utilizează planurile tarifare de bază, adică cele cărora li se aplică Eurotarifele pentru servicii de voce, SMS și date, neimplicând încheierea unui abonament suplimentar sau alte costuri, aceste planuri tarifare putând fi combinate cu oricare alte planuri tarifare disponibile la operatori. 


Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligați să îl respecte, dar ei pot în același timp să pună la dispoziția clienților proprii și alte oferte. Furnizorii au mai multe oferte comerciale referitoare la serviciul de roaming, cu prețuri diferite, și există adesea oferte speciale pentru perioadele de vacanță. Din acest motiv, este recomandat ca utilizatorii să analizeze oferta furnizorului propriu înainte de a pleca în călătorie, pentru a alege planul tarifar care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.




Comentează știrea

daniel
27 iunie 2013
reducere tarife...

NU este nici o schimbare !! Folosesc VODAFONE si in roaming in tarile UE este exact acelasi tarif care il mentionati in articolul de mai sus! NU este nici o reducere! Ptr un apel primit din Romania tariful este 0,75 eurocenti ptr 10min(cu TVA)...un sms trimis din roaming in Romania este 0.11 eurocenti (cu TVA) !... Stirea este putin cam eronata...UE a votat o lege care obliga retele de telefonie mobila ca in roaming in tarile membre UE sa nu se mai aplice alte tarife...tarifele sa fie aceleasi ca si cele din tara...dar asta se va aplica abia din 2014 !

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Aprilie 2013
Stire din Economie : Un euro și mai slab
Vineri, 26 Aprilie 2013
Stire din Economie : Dolarul american scade și astăzi
Luni, 22 Aprilie 2013
Stire din Economie : Euro a început iar să scadă
Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Economie : Un euro mai slab
Pagina a fost generata in 0.3968 secunde