Noi tarife pentru vehiculele de transport marfă de peste 3,5 tone

154
Noi tarife pentru vehiculele de transport marfă de peste 3,5 tone - noitarife-1446998317.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică proiectul legii privind aplicarea tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Modificările aduse OG nr. 15/2002 au în vedere transpunerea prevederilor art. 7a din Directiva 2011/76/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 27 septembrie 2011.

Un aspect important vizat constă în stabilirea unor proporții între nivelul anual și intermediar al tarifului de utilizare cu valabilitate de 1 zi, 7 zile și 30 zile.

Prin modificarea tarifelor existente în conformitate cu prevederile Directivei 2011/76/UE se vor aplica următoarele proporții:

- tariful lunar va fi maximum 10% din tariful anual,

- tariful săptămânal va fi maximum 5% din tariful anual,

- tariful zilnic va avea valoare de 11 euro, dar nu mai mult de 2% din tariful anual, rezultând următoarele tarife și procente față de tariful anual:

Modificarea tarifelor se va aplica numai pentru vehiculele pe care le reglementează Directiva 2011/76/UE, respectiv vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Tarifele pentru celelalte categorii de vehicule (pentru transport persoane și pentru transport marfă cu MTMA de până la 3,5 tone) rămân la același nivel și nu se aplică modul de calcul prevăzut de directivele CE.

Având în vedere că modificarea tarifelor nu se aplică și la vehiculele de transport persoane, vor apărea în această situație două noi categorii de vehicule, H și G, care reprezintă vehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) și maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), vehicule cuprinse în prezent în categoria C și vehiculele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto), vehicule cuprinse în prezent în categoria D. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,71 bani
Pagina a fost generata in 1.229 secunde