În atenția agenților economici

Noul regim fiscal al microîntreprinderilor

1303
Noul regim fiscal al microîntreprinderilor - eurobanic13e38bb4a-1359471148.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța aduce la cunoștință contribua-bililor că, în Monitorul Oficial, Partea I, nr.54/23.01.2013, a fost publicată O.G. nr.8/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal și regle-mentarea unor măsuri financiar – fiscale. 


Actul normativ a introdus noi reguli în privința microîntreprinderilor. Astfel, toate societățile comerciale plătitoare de impozit pe profit, care realizează venituri ce nu depășesc echivalentul în lei a 65.000 euro sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor începând cu 1 februarie 2013. Acestea vor comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului de impunere, până la data de 25 martie 2013 inclusiv, prin depunerea formularului 010 - Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică.

Cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor este 3%.

Fac excepție de la sistemul de impunere persoanele juridice române care desfășoară activități în domeniul bancar, activități în domeniile asigurărilor și reasigurărilor, al pieței de capital, cu excepția persoanelor juridice care desfășoară activități de intermediere în aceste domenii, activități în domeniile jocurilor de noroc, consultanței și managementului.

Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro, aceasta va plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile și cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal, calculul și plata impozitului pe profit efectuându-se începând cu trimestrul în care s-a depășit respectivul plafon.

Persoanele juridice române care au optat pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor potrivit reglementărilor legale în vigoare, până la data de 1 februarie 2013, păstrează acest regim de impozitare pentru anul 2013, dacă în cursul anului nu vor depăși plafonul de 65.000 euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2974 secunde