Numărul navelor atacate de pirați este în creștere

296
Potrivit Biroului Maritim In-ternațional, în primele trei luni ale anului 2008, pe mările și oceanele lumii, au fost raportate 49 atacuri ale piraților. Fenomenul este în creștere față de perioada similară a anului trecut, când au fost consemnate doar 41 de cazuri.
În primul trimestru, 36 nave au fost abordate și una a fost răpită. Șapte membri ai echipajelor au fost luați ostateci, șase au fost răpiți, trei au fost uciși și unul este dat dispărut. În majoritatea incidentelor, atacatorii aveau arme de foc și cuțite.
Nigeria deține primul loc în această statistică, cu 10 incidente raportate. India și Golful Aden împart locul secund, cu câte 5 cazuri fiecare. Indonezia a coborât pe locul patru, ca urmare a măsurilor luate de flota de război a țării și de poliție.
Apele de coastă ale Somaliei continuă să dețină notorietate în ceea ce privește răpirea navelor și luarea echipajelor ca ostateci, în vederea obținerii răscumpărării.
În perioada amintită nu s-au mai raportat incidente în Strâmtoarea Malacca, urmare a creșterii cooperării dintre Indonezia, Malaiezia și Singapore în organizarea acțiunilor împotriva piraților.
Alte state care au înregistrat atacuri în primul trimestru al anului sunt: Tanzania cu 4 incidente, Filipine, Bangladeș, Peru, Angola, Ghana și Mozambic cu câte două, fiecare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6229 secunde