Din ciclul "Au făcut-o din nou"

Numărul turiștilor din comunicatele oficiale a fost umflat și de 1 Mai

696
Ca și de sărbătorile pascale, Ministerul Turismului umflă cifrele privind numărul de turiști veniți pe litoral. De această dată, a anunțat un număr de 100.000 de turiști prezenți în stațiunile de la mare, în minivacanța de 1 Mai, dintre care 46.000 - 50.000, găzduiți de unitățile de cazare. Datele Federației Patronale din Turismul Românesc (FPTR) arată însă doar 20.000 - 22.000 de turiști cazați în spațiile specializate.
"După centralizarea datelor, de 1 Mai, pe litoral au fost găzduiți 20.000 - 22.000 de turiști în unitățile de cazare. Apreciem că au mai venit cu cortul sau la rude, prieteni, încă maxim 25.000, în total cred că au fost aproximativ 50.000 de turiști veniți la mare în acea perioadă", a declarat pentru ziarul "Cuget Liber", Daniel Vasilescu, președintele FPTR.
Datele oferite de Ministerul Turismului arată însă, o cifră dublă. "În primul rând nu a fost posibil să fie cazați 50.000 de turiști, din simplul motiv că nu au existat atâtea spații de cazare deschise. Pentru 1 Mai au fost pregătite 20.000 de astfel de spații, conform sondajului realizat de instituția pe care o conduc, la care mai putem să adăugăm maxim 5.000 deschise ad-hoc. Sunt de acord că a fost un număr record de turiști, față de alți ani, însă nu la nivelul prezentat de autorități", a precizat Daniel Vasilescu.
Ponderea persoanelor care au venit în vacanță la mare, de 1 Mai, a fost mai mare în sudul litoralului. "Balanța se înclină către zona Limanu - 2 Mai - Costinești - Vama Veche, din sud. Cei mai mulți turiști care nu s-au cazat în unitățile specializate au venit în aceste stațiuni. Însă, dacă este să privim procentul turiștilor găzduiți de hoteluri sau pensiuni, stațiunea Mamaia are ponderea cea mai mare", a explicat președintele FPTR.
Pentru perioada următoare, sunt așteptați turiștii care vin prin programul "Litoralul pentru toți". "Cu siguranță că turismul resimte criza, cert este că se încearcă atragerea turiștilor în capetele de sezon. De ieri (n.r. 4 mai), a fost lansat programul "Litoralul pentru toți". S-au înscris multe hoteluri, tarifele sunt corespunzătoare pentru această lună, chiar mai mici decât litoralul bulgăresc, cu care suntem în concurență. Ne străduim să umplem golul din perioada de după 1 Mai și până pe 15 iunie, când începe prac-tic sezonul estival", a mai declarat Daniel Vasilescu.
Astfel, pachetele de șase nopți de cazare în luna mai costă de la 150 de lei, fără mic dejun, la hotelul pentru tineret "Bazart", din Vama Veche, până la 350 - 470 lei, cu mic dejun inclus, în stațiunile Mamaia sau Eforie Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1617 secunde