O navă a rămas nebotezată, din cauza grevei de la "Daewoo - Mangalia"

552
O navă a rămas nebotezată, din cauza grevei de la
Greva organizată de Sindicatul "Navalistul", la compania mixtă româno-sud coreeană "Daewoo - Mangalia Heavy Industries", a intrat în cea de a cincea zi. Nu sunt speranțe să se termine curând. Negocierile sunt practic blocate. Conflictul s-a transformat într-un joc al așteptării și al nervilor. Rămâne de văzut cine va ceda.
Administrația și sindicatul au renunțat la dialogul față în față și se acuză prin intermediul comunicatelor de presă și al adreselor oficiale.
Într-unul dintre comunicatele conducerii, adresate salariaților se afirmă următoarele:
"Modul de manifestare și abordare a situației de față de către liderul sindicatului din societate, care în această conjunctură promovează și îndeamnă la acțiuni greviste, este total irațional și iresponsabil față de prezentul și viitorul societății și al celor peste 7.000 de angajați și familii ale acestora, care depind de veniturile realizate în DMHI."
În continuare se spune: "Rușinea pricinuită de necesitatea anulării ceremoniilor de botez și livrare a proiectului 1046 (o navă - n.n.) este iremediabilă. În fața unuia dintre cei mai potenți armatori din Grecia, a invitaților din breasla armatorilor, oficialilor și acționarilor, am stricat tot ce am construit, șubrezind încrederea în capacitatea și capabilitatea noastră de a livra la termen produsele. Proiectele aflate în negociere sunt amenințate de instabilitatea noastră socială, iar acest lucru face de fapt servicii neașteptate concurenților noștri din China, concurenți care pe lângă sprijinul statului primesc și din partea noastră un impuls hotărâtor în preluarea contractelor, culmea în defavoarea noastră. Cu regret, trebuie să vă spunem că, în acest context, un client german a plasat în China trei portcontainere, pentru care DMHI era în stadiul final de negocieri. Lipsa contractelor din partea a doua a anului 2011 este echivalentă cu pierderea locurilor de muncă."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Octombrie 2010
Stire din Economie : Greva l-a întors de la graniță
Vineri, 15 Octombrie 2010
Stire din Economie : "Hoții! Hoții! Vrem banii noștri!"
Pagina a fost generata in 1.9584 secunde