O nouă facilitate pentru exportatori

110
O nouă facilitate pentru exportatori - onouafacilitate-1412619023.jpg

Articole de la același autor

EximBank a anunțat lansarea unei noi facilități de asigurare temporară a exporturilor pe piața Uniunii Europene și a țărilor OECD. Aceasta este destinată companiilor românești care se confruntă cu imposibilitatea acoperirii riscurilor comerciale și politice de către asigurătorii privați.


Facilitatea este valabilă până la 31 decembrie 2016 și intră în categoria ajutoarelor de stat, fiind autorizată de către Comisia Europeană. Ea este disponibilă din această lună și are un buget de aproape 8 milioane de euro până la finele lui 2016, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank.


Acest tip de asigurare este destinat IMM - urilor exportatoare cu o cifră anuală de afaceri la export mai mică de 2 milioane de euro și exportatorilor (atât IMM, cât și companii mari) care realizează livrări către un singur debitor, în cazul în care perioada de expunere la risc (perioada de fabricație plus perioada de credit comercial) este mai mare de 181 de zile.


Asigurarea EximBank acoperă 85% din pierderile înregistrate ca urmare a producerii unor riscuri comerciale și politice, iar perioada de expunere la risc este de maximum 2 ani. EximBank asigură o calitate a acoperirii corespunzătoare standardelor pieței, respectiv acoperă numai riscurile justificate din punct de vedere economic, nefiind acceptată acoperirea cumpărătorilor cu întârzieri la plată. 


EximBank mai oferă:
- polița de asigurare a creditelor de export pe termen scurt pentru riscuri non-piață și riscuri temporar non-piață;
- polița de asigurare a creditelor de export pe termen mediu și lung;
- polița de asigurare a investițiilor românești de capital în străinătate;
- polița de asigurare a creditului cumpărător.


Împreună cu subsidiara sa EximAsig - societate specializată în asigurarea riscurilor financiare și a altor tipuri de riscuri complementare acestora - EximBank poate acoperi riscurile exportatorilor pe toate piețele internaționale, atât din Uniunea Europeană cât și din zonele cu riscuri crescute din Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America Latină.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Iulie 2014
Stire din Economie : Exporturile au crescut cu 10,5%
Marţi, 10 Iunie 2014
Stire din Economie : Exporturile au crescut cu 8,1%
Pagina a fost generata in 0.4513 secunde