O nouă schemă de plată pentru agricultori

528
O nouă schemă de plată pentru agricultori - onouaschemadeplata-1400686195.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a modificat OUG nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăți directe și plăți naționale directe complementare și articolul 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură.

Actul normativ reglementează o nouă schemă de plată, respectiv schema de ajutoare naționale tranzitorii, condițiile de acordare ale acestora fiind similare celor autorizate pentru acordarea plăților naționale directe complementare aferente anului 2013.

De asemenea, modul de implementare, condițiile specifice, criteriile de eligibilitate și termenii de referință pentru aplicarea schemelor de ajutoare naționale tranzitorii se aplică în mod corespunzător cu cele prevăzute pentru plățile naționale directe complementare aferente anului 2013.

Plățile naționale tranzitorii vor fi acordate pe toată perioada de programare 2014 - 2020, fiind un sprijin de la bugetul de stat care suplimentează subvențiile plătite din fondurile europene. Astfel, se creează posibilitatea ca fermierii români să primească un ajutor financiar comparabil cu cel din alte state europene.

Ordonanța de Urgență a Guvernului mai cuprinde clarificarea condiției privind normele de eco-condiționalitate, responsabilitatea privind valabilitatea și legalitatea documentelor care dovedesc dreptul de folosință și utilizarea terenului agricol revenind fermierului/autorității emitente.

Actul normativ prevede ca recuperarea sumelor necuvenite acordate sub formă de sprijin din fondurile europene și/sau din fondurile publice naționale aferente acestora se realizează cu aplicarea accesoriilor calculate conform prevederilor OUG nr.66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 Mai 2014
Stire din Economie : Euro intră la apă
Joi, 22 Mai 2014
Stire din Economie : Hoteluri pline de Rusalii
Pagina a fost generata in 2.3162 secunde