O răfuială murdară cu companiile de remorcaj

358
1
O răfuială murdară cu companiile de remorcaj - orafuialamurdara-1394473317.jpg

Articole de la același autor

Am primit recent o anonimă. Autorul acuză două firme de remorcaj, din portul Constanța, că ar ignora și încălca sistematic prevederile Codului muncii, în redactarea și conceperea contractului colectiv de muncă, că ar fi introdus un "sistem feudal de muncă". Nici mai mult nici mai puțin, acesta îi cere redacției să "ancheteze" personalul birourilor de resurse umane ale respectivelor companii cu privire la "simulacrul de contract individual de muncă", făcând apel la "spiritul ziaristicii corecte".
Nu e prima dată când redacția noastră primește astfel de anonime. Deontologia profesională (la care face referire autorul ultimei "sesizări") ne obligă să nu le dăm curs. Practica jurnalistică a demonstrat că multe dintre reclamațiile de acest gen sunt calomnii. Din acest motiv, în cazul de față, nu am divulgat numele companiilor de remorcaj incriminate. 
Pe de altă parte, autorul anonimei ar trebui să știe că ziariștii nu sunt organe ce cercetare penală și nu au niciun drept să ancheteze oamenii. 
Cât privește contractele colective de muncă, ele reprezintă voința părților - patronat și sindicat (respectiv reprezentanții salariaților) - și trebuie să respecte legislația națională și internațională. Singurele îndreptățite să reclame încălcarea prevederilor legale privind negocierile colective sunt organismele reprezentative ale angajaților. Ele au la dispoziție mai multe instrumente legale de acțiune, inclusiv posibilitatea de a se adresa presei. Până în prezent, redacția noastră nu a primit nicio sesizare din partea acestora, ceea ce ne îndreptățește să credem că anonima este o minciună grosolană, o încercare de intoxicare a presei. Rămâne să aflăm cine și din ce motive vrea să implice ziarele constănțene în răfuiala sa cu societățile de remorcaj.


Comentează știrea

Repin
11 martie 2014
Edecarii de pe Volga

Bun , si ce-i cu asta ?!? Ca sa le arati cum nu vrei sa te pui rau , poate ti-o iesi ceva... Barem verifica sa vezi daca se confirma , sau nu. E grea o ancheta jurnalistica pentru asa zisul "ziarist" copy/paste ! "Greii fotbalului" au fost condamnati si datorita contributiei presei. dar ce sa stii tu care scrii aproape zilnic ce mai cloceste in creierul ala mic al sau nulitatea mihalcioiu , sau care este nivelul radiatiilor la Cernavoda ?!?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4715 secunde