O săptămână de catastrofe navale

194

Articole de la același autor

Numărul navelor scufundate a crescut îngrijorător în ultima săptămână.

Pe data de 22 iunie 2015, la miezul nopții, nava "Jindal Kamakshi" a lansat semnalul de primejdie, după ce a început să ia apă la bord. Nu mai putea fi guvernată și plutea în derivă la 40 mile nord de Mumbai, în Marea Arabiei. Cei 20 de membri ai echipajului au fost evacuați cu elicopterele Marinei Militare indiene.

În zorii zilei de 24 iunie, cargoul "Coast Pride" s-a scufundat la 15 mile de Dahanu, la nord de Mumbai, în timp ce se afla la ancoră. Motorul nu îi mai funcționa din data de 22 iunie.

Nava era încărcată cu ciment. Se presupune că marfa s-a deplasat în magazii din cauza furtunii, ducând la scufundarea cargoului. Cu ajutorul elicopterelor, Garda de Coastă a reușit să salveze cei 14 membri ai echipajului, care stăteau pe corpul navei răsturnate, aflată în stare de plutire.

Pe data de 25 iunie, nava "Hai Bang Da", încărcată cu 2.650 tone de deșeuri provenite din construcții, s-a scufundat la nord de Macao. Cei 11 membri ai echipajului au fost salvați de o navă comercială care trecea prin apropiere. Se pare că nava s-a răsturnat și, apoi, s-a scufundat din cauza deplasării mărfii în magazii.

În aceeași zi, nava "Farley Mowat" s-a scufundat la cheu, în portul Shelburne (Canada). Pompierii chemați la fața locului au constatat că pupa navei a ajuns sub apă și, din motive de siguranță, au refuzat să intervină.

"Farley Mowat" fusese surprinsă în strâmtoarea Cabot, din zona de coastă a Canadei, în 2008, în timp ce participa la o vânătoare de foci. Doi ofițeri din conducerea echipajului au fost arestați atunci și, ulterior, găsiți vinovați.

Vasul a fost vândut și dus, în 2010, la reparații, urmând să fie utilizat ca navă de cercetare în Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific. Ulterior, a fost scos la vânzare pentru achitarea taxelor de andocare restante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6508 secunde