O treime din salariul românilor se duce la stat

176
O treime din salariul românilor se duce la stat - ban-1656340114.jpg

Articole de la același autor

Peste 30% din veniturile românilor ajung înapoi la stat! Asta arată cele mai recente date publicate de INS. Mai grav este că, odată cu scumpirile din ultimele luni, dăm tot mai mulți bani pe mâncare și transport, iar mulți nu reușesc să pună nimic deoparte la sfârșitul lunii, potrivit Realitatea.net


O familie din România cheltuie în medie 1.620 de lei lunar pe taxe și impozite, bani care ajung la bugetul de stat. Asta în condițiile în care, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, venitul mediu brut pe gospodărie este de doar 5.680 de lei pe lună.

„În momentul de față, plătim către stat mai mult de 50% din cât câștigăm lunar prin taxe, impozite accize și TVA. Cum prețurile cresc de la o lună la alta, puterea de cumpărare scade, iar efectele se resimt mai ales pentru cei cu salarii mici. Inflația din care statul câștigă o grămadă de bani ne erodează veniturile. Statul nu are niciun interes să scadă taxele în acest moment, pentru că ar trebui să compenseze cu ceva cheltuielile din sectorul bugetar”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3005 secunde