Oamenii de afaceri constănțeni și societatea civilă luptă pentru reducerea CAS-ului

345
Coaliția "CAS Advocacy Group" a prezentat la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța rezultatele comisiei de experți care a participat la audierea publică organizată pe tema "Reducerea CAS, motor de creștere economică", audiere ce a avut loc la începutul lunii decembrie 2011.
Reamintim că principalul obiectiv al coaliției îl reprezintă reducerea cotei de asigurări sociale cu un procent de până la 10%.
Comisia de experți a identificat și structurat opiniile a 26 de persoane, specialiști în domeniul economic, parlamentari, reprezentanți ai patronatelor și sindicatelor și a alcătuit o sinteză a acestor depoziții.
Concluzia: comisia de experți apreciază că reducerea CAS este susținută de toate mediile afectate (politice, economice, afaceri, sindicate, patronate, societatea civilă, specialiști în domeniul finanțelor, practicieni în insolvență) și prin urmare se impune ca decidenții politici să se aplece asupra acestei probleme deosebit de importante și de actuale pentru întreaga societate românească. De asemenea, este necesară regândirea sistemului de taxe impuse asupra muncii, mutarea accentului pe stimularea muncii și îndeplinirea cu responsabilitate a funcției de planificare și prognoză a statului.
Concluziile complete ale comisiei de experți, rezultate în urma prezentării depozițiilor privind oportunitatea reducerii CAS-ului, vor fi trimise către ministerele de resort (muncii, finanțelor publice, economiei, educației etc) și comisiilor de specialitate din Parlament: Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare, Comisia pentru buget, finanțe și bănci și Comisia pentru industrii și servicii.
Coaliția "CAS Advocacy Group" este constituită din reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și societății civile din Constanța și Tulcea: Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, Blocul Național Sindical - Filiala Județeană Constanța, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Ca-mera de Comerț, Industrie și Navi-gație Tulcea, Asociația Sf. Ecateri-na/Tulcea și Asociația Europeană Interaxe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7045 secunde