"Oil Terminal" are o nouă echipă de conducere

1190

Articole de la același autor

În anul 2011, veniturile operatorului portuar "Oil Terminal", din portul Constanța, s-au diminuat cu 11,11% față de anul precedent, iar profitul a scăzut cu 44,64%. Cum evoluează compania în 2012? Vor continua să scadă veniturile și profitabilitatea?
"Din păcate, până la această oră, anul 2012 arată chiar un pic mai rău decât 2011 - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", noul director general Sorin Viorel Ciutureanu. În 2011 a început declinul economic al societății. În mare parte, aceasta se datorează faptului că, în 2010, guvernul de la acel moment a retras statutul de antrepozit fiscal al depozitelor Oil Terminal. Pierzând facilitățile conferite de acest statut, numărul clienților noștri s-a redus dramatic. Nu ne putem explica din ce rațiuni a fost făcut acest lucru. Oil Terminal este o companie mare, de interes strategic."
Potrivit OUG nr. 54, din 23 iunie 2010, privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, depozitarea carburanților pentru care nu se achită accize (este vorba de carburanții utilizați la nave și aeronave) poate avea loc numai în antrepozitele fiscale ale producătorilor de produse energetice (Rompetrol Rafinare, în cazul județului nostru) și în antrepozitele fiscale aflate în zona aeroporturilor. Odată cu intrarea în vigoare a acestei prevederi, antrepozitele de carburanți din portul Constanța au fost desființate.
OUG nr. 54 s-a dovedit a fi praf în ochii românilor, căci evaziunea fiscală cu carburanți, în România, avea loc cu complicitatea unor personaje de la vârful ANAF. În schimb, agenți economici precum "Oil Terminal" au fost grav afectați.
"Analizăm posibilitatea, ca împreună cu Ministerul Economiei să începem procedura pentru ca Oil Terminal să redobândească statutul de antrepozit fiscal. Toate marile terminale petroliere din lume dispun de o serie de facilități. Noi avem capacitatea să oferim clienților foarte multe servicii, dar nu și pe cele ce decurg din statutul de antrepozit fiscal. Este firesc ca ei să ne ocolească" - a declarat Ciutureanu.
"Oil Terminal" va continua programul de investiții. În curând va fi finalizată construcția unui rezervor de 10.000 metri cubi pe platforma port. Compania are în vedere realizarea unui proiect cu fonduri europene, în depozitul Nord, pentru eliminarea poluării istorice din sol și redarea terenului în folosință, a precizat directorul general.
"Oil Terminal" are o nouă echipă managerială, din care fac parte: Armando Andrișoiu - director al direcției logistică și reparații, Adriana Frangu - director economic, Emil Rohat - director tehnic și Gabriel Daraban - director comercial. "Sunt oameni vechi în companie, care știu ce au de făcut și cu care sunt convins că vom face treabă bună. Vrem să ridicăm societatea la un grad de performanță care să ne aducă ne aducă clienți" - a declarat directorul general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6712 secunde