"Oil Terminal" Constanța, invitată să facă parte din Consiliul Atlantic

462
Compania "Oil Terminal", din Constanța a fost invitată să facă parte din Consiliul Atlantic, la nivel de comitet executiv. Organizația are drept obiectiv principal "promovarea poziției de lider a SUA și implicarea activă în afacerile internaționale bazate pe rolul central al comunității atlantice în a răspunde provocărilor internaționale ale secolului 21".
Ea își propune: l stimularea dialogului și dezbaterilor despre problemele critice internaționale, promovarea consensului privind răspunsurile adecvate la nivelul Administrației, Congresului, sectorului corporatist și non-profit, precum și a mass-media din Statele Unite și în rândul liderilor din Europa, Asia, Africa și America; l desfășurarea de programe educaționale pentru generațiile care vor fi succesorii actualilor lideri din SUA, astfel încât aceștia să se ridice la valoarea angajamentelor internaționale ale SUA și să își însușească cunoștințele și înțelegerea necesare pentru a dezvolta politici eficiente.
Printre contribuțiile importante ale Consiliului se numără: identificarea și modelarea de răspunsuri la problemele majore cu care se confruntă Alianța Nord-Atlantică și relațiile transatlantice; consensul cu privire la politica SUA față de Rusia, China, Japonia, Coreea și Taiwan; promovarea răspunsurilor echilibrate la nevoile crescânde de energie și de protecție a mediului; elaborarea foii de parcurs pentru politica SUA față de Balcani, Africa, Cuba, Irak, Iran și Libia; implicarea studenților din întreaga zonă euro-atlantică în procesele de transformare a NATO și ale extinderii.
Prin programul adresat corporațiilor, Consiliul Atlantic urmărește implicarea sectorului privat în mi-siunea de reînnoire a comunității nord-atlantice, pentru provocările globale.
Invitația adresată "Oil Terminal" reprezintă o recunoaștere a participării notabile a conducerii companiei la activitatea Consiliului Atlantic, dar și a importanței strategice pe care aceasta o are în economia zonei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 Ianuarie 2011
Stire din Economie : Crește producția de bumbac
Pagina a fost generata in 1.771 secunde