Concurs "Oil Terminal" își va reorganiza activitatea

670

Articole de la același autor

Aurel Gheorghe a fost reales în funcția de președinte al Sindicatului Liber Petrol, din "Oil Terminal". Din organizația pe care o conduce fac parte 1.200 din cei 1.340 de salariați ai companiei. "Problema principală a etapei următoare este negocierea contractului colectiv de muncă – spune liderul sindical. Actualul contract expiră în luna noiembrie. În prezent, salariul minim din societatea noastră este de 800 lei, iar venitul mediu se ridică la circa 2.400 lei."
Conjunctura nu este deloc favorabilă pentru "Oil Terminal", recunoaște Aurel Gheorghe. La întreruperea activității în "Rafo Onești", pentru un an și jumătate, s-a adăugat și oprirea rafinăriei "Arpechim", de către "Petrom". Drept urmare, fluxul importurilor derulate prin "Oil Terminal" a scăzut de la 1.200.000 tone la 1.040.000 tone pe lună, afirmă directorul general Mihai Lupu.
Compania caută soluții nu doar pentru a umple golul de moment, ci și pentru viitor, căci în curând va pierde și fluxul de petrol brut derulat pentru compania "Rompetrol Rafinare".
Anul trecut, circa 3.558.000 de tone de țiței de import au intrat în complexul petrochimic de la Midia - Năvodari. Cea mai mare parte din această cantitate, aproximativ 3.000.000 tone, a fost descărcată la "Oil Terminal". Odată cu punere în funcțiune a terminalului plutitor (monoboy), de la Midia, țițeiul nu va mai trece prin terminalul din portul Constanța.
În noua conjunctură, compania "Oil Terminal" e nevoită să se reorganizeze. "Activitatea de producție va fi despărțită de cea de mentenanță, dar fără a se ajunge la reducerea numărului locurilor de muncă, pentru că e de lucru pentru toți" – dă asigurări directorul general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0413 secunde