OMV-Petrom scumpește din nou carburanții

313
OMV-Petrom scumpește din nou carburanții - omv74162600-1326619279.jpg
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atenționează asupra unor noi nereguli în funcționarea pieței petroliștilor: OMV PETROM scumpește carburanții, din nou, pentru a-și acoperi costurile din amenda cu care a fost sancționată de Consiliul Concurenței, potrivit Realitatea.net.

În data de 10.01.2012, Consiliul Concurenței a anunțat în mod oficial amendarea unor importante companii petroliere din România pentru o înțelegere neregulamentară între acestea, al cărei inițiator a fost OMV PETROM, privind scumpirea unui sortiment de combustibil, anunță UNTRR printr-un comunicat de presă.

Pe 12.01.2012, imediat după sancțiunile anunțate de Consiliul Concurenței, OMV Petrom a majorat prețurile carburanților la toate sortimentele cu 9 bani pe litru. De la începutul acestui an, în mai puțin de 1 lună, compania OMV PETROM a majorat prețul motorinei de 3 ori, ajungându-se la o creștere totala de 26 de bani/litru motorină!

Din creșterea totală de 26 bani/litru motorină, se poate justifica numai o creștere de 8 bani/litru urmare majorării accizelor începând de la 01.01.2012, conform analizei comunicate de UNTRR în data de 30.12.2011.

De asemenea, ca lider pe piața carburanților, OMV PETROM influențează comportamentul celorlalți actori importanți de pe această piață precum ROMPETROL și LUKOIL, care la rândul lor au crescut nejustificat prețul motorinei cu până la 17 bani/litru în acest an.

Atragem atenția asupra impactului negativ în lanț pe care distorsiunile de pe piața carburanților îl exercită asupra funcționării celorlalte sectoare ale economiei naționale, începând cu transporturile rutiere, continuând cu toate celelalte sectoare pe care acestea le deservesc, până la prețul final al produselor de pe raft.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4045 secunde