OMV Petrom și-a extins afacerile în Kazahstan printr-o nouă achiziție

337
OMV Petrom a anunțat semnarea acordului privind achiziționarea companiei Korned LLP din Kazahstan. Aceasta din urmă deține, în proporție de 100%, drepturile asupra licenței de explorare asupra zăcământului nedezvoltat Kultuk, localizat onshore în bazinul precaspic, la 34 km Nord-Vest față de zăcământul Petrom de la Komsomolskoe. Finalizarea tranzacției a avut loc pe 31 decembrie 2009, iar prețul a rămas confidențial. Achiziția reprezintă 10% din valoarea totală a activelor OMV Petrom SA.
Zăcământul Kultuk a fost descoperit în anii 80 și nu a fost dezvoltat de atunci. La fel ca și zăcământul Komsomolskoe, acesta este localizat într-o zonă dificilă din punct de vedere tehnic și de mediu, care este inundată sezonier de Marea Caspică. Studiile tehnice indică faptul că zăcământul Kultuk poate fi conectat la zăcământul Komsomolskoe și poate astfel beneficia de instalațiile și infrastructura existentă.
Petrom plănuiește investiții în zăcământul Kultuk, incluzând o nouă achiziție seismică 3D, sonde adiționale și teste de producție în următorii 2-3 ani, pentru a confirma mărimea și fezabilitatea dezvoltării zăcământului.
Petrom a intrat în Kazahstan în 1998 și deține licențe de explorare și producție pentru zăcămintele: Tasbulat, Aktas, Turkmenoi, Komsomolskoe și Jusaly.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4519 secunde