Optimismul a cuprins economia românească

157
Optimismul a cuprins economia românească - optimismul-1462193891.jpg

Articole de la același autor

Managerii din economia reală privesc cu optimism evoluția, în următoarele trei luni, a sectoarelor în care activează. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o sporire a volumului producției. Cea mai accentuată tendință de creștere va fi consemnată în activitatea de fabricare a substanțelor și produselor chimice. În schimb, sectorul fabricării tutunului se așteaptă la o scădere accentuată a producției (efectul legii care interzice fumatul în locurile publice). 


Pentru prețurile produselor industriale și numărul de salariați din industrie se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni.


Managerii din activitatea de construcții sunt mai optimiști decât cei din industrie. Pariază pe creșterea volumului producției și a stocului de contracte și comenzi, dar și pe un salt moderat al numărului de salariați. În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, nu întrevăd schimbări semnificative. 


În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este roz. Managerii au estimat creșteri la toate capitolele pentru următoarele trei luni. Vor spori volumul de activitate și de comenzi adresate producătorilor și angrosiștilor, numărul salariaților va crește cu moderație, la fel și prețurile de vânzare cu amănuntul. Deja, vânzările de Paști și 1 Mai le-au confirmat, în mare măsură, așteptările. 


Managerii din sectorul serviciilor au și ei așteptări mari. Estimările lor arată că cererea de servicii va crește și va face să sporească cifra lor de afaceri. Pe de altă parte, numărul de salariați și prețurile de vânzare vor bate pasul pe loc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Mai 2016
Stire din Economie : Eveniment numismatic marca BNR
Marţi, 03 Mai 2016
Stire din Economie : Dolarul, bătut măr de leu
Pagina a fost generata in 1.6233 secunde