Concurs OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial

384

Articole de la același autor

OUG nr. 58, din 26 iunie 2010, de modificare a Codului Fiscal, a fost publicată în Monitorul Oficial. Față de varianta aprobată de guvern săptămâna trecută, textul prevede în plus majorarea cotei TVA la 24%. În schimb, a fost eliminată taxa de solidaritate pe clădiri, care prevedea dublarea, respectiv triplarea impozitului local pentru a treia și a patra proprietate.
În cazul drepturilor de autor, cota de cheltuieli deductibile scade la 20% din venitul brut. În același timp este stabilită o obligație de plată a contribuțiilor individuale, limitată la cinci salarii medii pe economie.
OUG reconsideră categoria de activitate dependentă, astfel că multe activități nu se vor mai regăsi pe viitor în rândul celor independente. Actul normativ prevede impozitarea cu 16% a tichetelor de masa și de vacanță, a tichetelor cadou și de creșă, a dobânzilor bancare și a veniturilor de pe piața de capital.
Sunt incluse în veniturile salariale și impozitate ca atare plățile compensatorii, acordate prin lege. Orice venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, se impozitează cu cota de impozit pe venit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5899 secunde