Pandemia a schimbat comportamentul de plată al populației

371
Pandemia a schimbat comportamentul de plată al populației - pandemiaaschimbatcomportamentuld-1607104225.jpg

Articole de la același autor

Potrivit unui studiu al Băncii Centrale Europene (BCE), pandemia Covid-19 a accelerat plățile fără numerar. Consumatorii din zona euro trec treptat la utilizarea cardurilor la plățile cu amănuntul, deși numerarul a fost cel mai comun mijloc de plată la sfârșitul anului 2019.

Anul trecut, consumatorii adulți din zona euro au folosit numerarul în 73% dintre tranzacțiile de vânzare cu amănuntul. În schimb, în 2020, și-au plătit achizițiile în principal în sistem online, cu cardul (49% dintre tranzacții). Una din patru tranzacții online a fost efectuată printr-o soluție de plată electronică. Patru facturi din zece au fost plătite prin debit direct, iar două din zece prin transfer bancar.

Pentru a înțelege impactul potențial al pandemiei actuale asupra comportamentului de plată al consumatorilor, BCE a realizat un sondaj ad hoc. Patru din zece respondenți au răspuns că au consumat mai puțini bani de la începutul pandemiei. În timp ce majoritatea dintre ei se așteptau să folosească mai puțini bani chiar și după pandemie, impactul pe termen lung asupra comportamentului consumatorilor este încă neclar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.139 secunde